Clematis

 

er blant de mest hardføre clematisene og tåler vinteren godt. Har små blomster. De blomstrer ca. april-mai, noen kommer med nytt flor rundt august, mens andre blomstrer kun en gang. Disse vokser ofte fort og har en dekorativ frøstand etter blomstring.
Pointy

Clematis alpina

Plantene er blant de mest hardføre clematisene og tåler vinteren godt. De har små blomster. Blomstrer ca. april-mai, noen kommer med nytt flor rundt august, mens andre blomstrer kun en gang. Disse vokser ofte fort og har en dekorativ frøstand etter blomstring.

 

 

 

 

 

Clematis viticella er hardføre. Disse har mellomstore blomster ca. juni-september, men dette er avhengig av sorten. Disse vokser litt saktere enn clematis alpina, men mange foretrekker disse, da de har en lengre blomstringstid.
Venosa Violacea

Clematis viticella 

Plantene er hardføre. Disse har mellomstore blomster og blomster ca. juni-september, men dette er avhengig av sorten. Disse vokser litt saktere enn clematis alpina, men mange foretrekker disse, da de har en lengre blomstringstid.

 

 

 

 

 

 

Clematis hybrida er mindre hardføre enn clematis alpina og clematis viticella, men vokser godt i store deler av landet. Disse har store blomster, de sortene med størst blomster kan få blomsterstørrelse på ca. 20 cm. Disse brukes gjerne som blikkfang i hagen.
Temptation

Clematis hybrida 

Plantene er mindre hardføre enn clematis alpina og clematis viticella, men vokser godt i store deler av landetDisse har store blomster og de sortene med størst blomster kan få blomsterstørrelse på ca. 20 cm. Disse blomstrer normalt to ganger, ca. mai-juni og august-september. Disse brukes gjerne som blikkfang i hagen.

 

 

 

 

Clematis integrifolia
Juuli

Clematis integrifolia

Plantene er hardføre. Planten får stive stilker og fester seg ikke på samme måte som de andre clematisene. Disse vil velte og bli som en busk, med mindre de bindes opp. Plantene blir fra ca. 0,5 -1,5 m høye og er godt egnet som stauder. Disse blomstrer normalt ca. juni-september.

 

 

 

 

C. texensis
Princess Diana

Clematis texensis

Plantene er hardføre. Blomstene er små og blomstrer ca. juli-september, noen sorter blomster litt kortere, men kommer med nytt flor senere i sesongen. Høyden varierer med sorten, men mange av disse blir mellom 2,5-3 m. Disse trives ikke nordvendt.