Publisert Legg igjen en kommentar

Plant engangsblomstrende roser nå

Det er flere som er skuffet over at blomstringen på de engangsblomstrende rosene er over når de kjøper dem hos oss på sommeren, da de blomstrer tidligere i drivhuset enn ute. Så hvorfor ikke bare plante noen nå, og få glede av dem allerede neste år?

Gartnerdøtrene er engasjert i å ta bilder av blomster. Såpass at vi har på oss blomstrende klær.

Det føles som om den lange varme sommeren brått tok slutt, og høsten har gjort sitt inntog. Og det er nok først nå mange faktisk orker å jobbe i hagen, det gjør dere ikke galt i. Høsten er en ypperlig tid å plante på. Det er mange som spør om det er for sent, det er det ikke. Det å plante nå, har sine fordeler: du trenger ikke å vanne så mye, plantene får satt seg til neste år og du trenger ikke å gjødsle før til våren.

Paul’s Himalayan Musk, kan bli mellom 6-9 m høy.

Selv om utvalget er noe redusert nå på høsten, er det fremdeles mange godbiter å få tak i, noen ganger trenger man bare litt inspirasjon. I fjor dro gartnerdøtrene og vår altmuligmann til Sverige og besøkte Trädgårdsföreningen sin rosehage. For et spektakulært syn det var. Her fikk man beviset på hvorfor man skal plante engangsblomstrende roser. De har en overdådig blomstring som slår enhver remonterende rose, de er ofte mer hardføre, noen kan bli gigantiske, de tåler mer skygge og veldig mange av dem har en fantastisk duft.

Lykkefund, kan bli mellom 5-10 m. høy.
Lykkefund har en kraftig duft.

Så la deg inspirere, og tenk kreativt. Man kan plante andre stauder blant rosene, eller Clematis rundt en engangsblomstrende rose, så vil det ikke føles som om blomstringen tar fullstendig slutt etter én måneds tid. Men husk da dere: dere pleier ikke å kreve at syriner skal blomstre lenge, så hvorfor roser? Bland forskjellige planter, og skap lang blomstring på den måten.

Store klatrere gjør fantastisk mye med en hage.
Legg igjen en kommentar